fredag 26. februar 2010

Lengter mot sommer


Det er unektelig enda vinter, men det går mot lysere tider og lengten mot vår og sommer begynner å melde seg. Her et bilde fra sommeren 2008.


tirsdag 16. februar 2010

Nordlys

Å fotografere nordlys er ikke lett har jeg erfart. Det trengs nok en del trening før man kan regne med et godt resultat.
Her er mine første nordlysbilder som i det hele tatt kan vises frem. De er ikke særlig gode, men jeg tar sjansen likevel.

lørdag 13. februar 2010

Snøbølger

På noen blogger jeg følger publiseres det en del bilder som er uskarpe av en eller annen grunn. Synes disse bildene får et spennende uttrykk som jeg har sans for. Terje Hellesø er en eksponent for dette. Jeg har forstått at han bruker forskjellige teknikker som å slå på kameraet når han eksponerer, dobbeleksponerer og puster på objektivet før han tar bildet.
Her har jeg tat to bilder av det samme motivet - det ene er skarpt og det andere er gjort uskarpt ved at det er tatt med relativt lang eksponeringstid og bevegelse i kameraet.
Hva fungerer best?

lørdag 6. februar 2010

Snø, snø og atter snø

Jeg var ute i dag og testet det nye kameraet i et forykende snøvær, Det lavet ned med fuktig snø så forholdene var ikke de beste. Da bare ett av mine objektiver passet til det nye kameraet var mulighetene litt besgrenset.