lørdag 13. februar 2010

Snøbølger

På noen blogger jeg følger publiseres det en del bilder som er uskarpe av en eller annen grunn. Synes disse bildene får et spennende uttrykk som jeg har sans for. Terje Hellesø er en eksponent for dette. Jeg har forstått at han bruker forskjellige teknikker som å slå på kameraet når han eksponerer, dobbeleksponerer og puster på objektivet før han tar bildet.
Her har jeg tat to bilder av det samme motivet - det ene er skarpt og det andere er gjort uskarpt ved at det er tatt med relativt lang eksponeringstid og bevegelse i kameraet.
Hva fungerer best?

2 kommentarer:

  1. Jeg kan ikke gi et generelt svar. All slag bevegelse og og slikt er jo en sterk manipulering. Om man manipulerer i photoshop eller med kameraet er ett fett for meg. Som hovedregel vil jeg selv holde meg til lite manipulerte bilder. Selv om det nederste bilde over er et eksempelet på at manipulerte bilder er vakkert. Sjekk f.eks mitt bilde: http://wp.me/pLPNW-1

    SvarSlett
  2. Begge var fine, det første er jo en ren og pen eksponering som bringer fram naturens former veldig pent, bilde to bringer fram de samme linjer, men er kanskje hva jeg ville kalle "angstpreget", men ikke mindre pent av den grunn. Så hva man ønsker å formidle via bildet tror jeg blir det avgjørende når man tar bildene. Artig å se begge i samme post. Fortsatt fin helg. :)

    SvarSlett